Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 

 

 

 

 


ANTIDOPING

Suomen Moottoriliiton edustamat lajit ovat Suomen Antidopingtoimikunnan, WADAn ja FIMin antidopingsäännöstöjen alaisia. Antidopingtoiminta pohjautuu WADAn vuonna 2004 ensimmäisen kerran vahvistettuun antidopingsäännöstöön. Tällä hetkellä voimassa oleva antidopingsäännöstö löytyy osoitteesta www.antidoping.fi  

FIM on vahvistanut WADA:n säännöstön sekä siihen kuuluvan kiellettyjen aineiden listan. FIM:llä on oma antidopingsäännöstö, joka pohjautuu WADAn säännöstöön ja se on saatavilla SML:n nettisivuilta kohdasta ”lomakkeet”. Antidopingsäännöstössä määritellään FIM:n jäsenmaita koskeva antidopingtoiminta ja siihen liittyvä ohjeistus. UEM on vahvistanut toimivansa FIM:n antidopingsäännöstön mukaan, joten FIM Europen säännöstönä toimii FIM:n antidopingsäännöstö. Suomessa kansallisessa toiminnassa dopingvalvontaa ja antidoping -toimintaa suorittaa ADT (Englannin kielinen lyhennys FINADA) eli Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry. 

HUOM. Urheilija on aina henkilökohtaisesti vastuussa kaikista antidopingiin liittyvistä ilmoituksista ja velvoitteista. SML jakaa tarvittaessa tietoa tarvittavista toimenpiteistä.

LISTA KIELLETYISTÄ AINEISTA / PROHIBITED LIST

CODES and DOCUMENTS


ADT (FINADA)

 

ANTIDOPING -TOIMINTA SUOMESSA (KANSALLINEN TOIMINTA)

Suomessa dopingvalvonnasta vastaa Suomen Antidopingtoimikunta, joka on World Antidoping Agency WADA:n jäsen ja toteuttaa toimintaa WADA:n säännöstön pohjalta. ADT on julkaissut oman antidopingsäännöstön suomen kielellä ja se on tällä hetkellä saatavilla SML:n nettisivuilta kohdasta ”lomakkeet”, sekä osoitteesta www.antidoping.fi. ADT suorittaa testausta ja valvontaa sekä myöntää kansalliset erivapaudet (TUE = Terapeutic use exemption) sellaisille urheilijoille, joilla on lääkärin määräämänä käytössä joku tai jokin kiellettyjen aineiden listalla mainittu lääkeaine.

Lisäksi ADT tekee kilpailu- ja kilpailukauden ulkopuolista dopingtestausta. Urheilijan tulee itse henkilökohtaisesti huolehtia siitä, että hänellä on voimassa oleva erivapaus käytössä olevalle, kiellettyjen lääkeaineiden listalla olevalle lääkkeelle.


TÄRKEÄÄ TIETOA RAVINTOLISIIN LIITTYVISTÄ PIRISTEISTÄ! (LÄHDE ADT)


 ANTIDOPING


 TIETOA JA TERVEYSNEUVONTAA KUNTODOPINGISTA